Gast artiesten.

Wat is dit fenomeen eigenlijk? Het woord verklapt al een beetje wat het inhoud. Dit zijn tattoo artiesten en zij zijn te gast in een tattoo studio of tattooshop. Diverse tattoo studios werken met dit concept en sommige shops werken alleen met gast artiesten en hebben geen vaste huisartiesten. Er zijn zelfs studio’s waar de eigenaar niet eens een tattoo artiest is.

Samenwerking met gast artiesten.

Wij werken met beide. We hebben 5 vaste huisartiesten en 4 reguliere gast artiesten. Ook werken we met nieuwe gasten. Onze gasten komen vanuit de hele wereld. Zo kunnen wij onze klanten kennis laten maken met wereldwijde kwaliteit. En we kunnen door deze samenwerking onze wachtlijst kort houden. Tenzij onze klanten natuurlijk bij hun favoriete tattoo artiest een afspraak willen maken. Dan zal er even gewacht moeten worden op de volgende aanwezigheid. Onze gasten zijn er maar een bepaalde periode per maand of jaar. Dit verschilt per artiest. Wij kondigen dit altijd aan op onze social media. Houdt dit dus goed in gaten!

Hoe komen wij aan de gast artiesten?

Onze artiesten worden zorgvuldig geselecteerd, zowel op kwaliteit als op professionaliteit. De meeste gasten hebben wij ontmoet op conventies over de gehele wereld. Sommige zijn via andere artiesten bij ons terecht gekomen, en weer andere zijn via internet bij ons terecht gekomen. Kortom via verschillende wegen zijn wij aan onze artiesten gekomen Een aantal van de gast artiesten komen elk jaar meerdere keren langs om aan hun projecten te werken.

Wat is het doel van een gast artiest?

Een tattoo artiest vraagt een guest spot aan via social media, email of whatsapp. Je kunt dit zien als een soort sollicitatie. Vaak doen zij dit om te proeven van een andere werkomgeving, voor naamsbekendheid en natuurlijk om nieuwe mensen te leren kennen. De tattoo industrie is vrij groot en overal is het anders. Dit levert nieuwe ervaringen en mogelijkheden op. Vaak hebben de gast artiesten zelf ook een tattoo studio in het land van herkomst. Hierdoor kunnen ze ervaringen delen met de anderen tattoo artiesten en kunnen ze hun visie met elkaar uitwisselen. Tevens kun je de klant weer andere stijlen aanbieden die je normaliter niet in huis hebt. Op deze manier krijg je een grote samenwerking met diverse mensen en stijlen op verschillende plekken ter wereld.

Wat als iets niet werkt?

Net als bij een sollicitatie gaan wij op ons gevoel af na eerst uitgebreid de portfolio’s van de artiesten bekeken te hebben. Zoals de klant een bepaald gevoel heeft wanneer hij/zij een tattoo studio binnenstapt en een samenwerking met een tattoo artiest aangaat, zo werkt dit ook voor een samenwerking met een gastartiest. Ook moet het werk van de tattoo artiest passen bij wat de tattoo studio/shop nog mist of nodig heeft. Soms is een samenwerking eenmalig en als het klikt dan blijven de gastartiesten terugkomen en ontstaat er een fijne samenwerking. Op dit moment hebben wij een flinke portefeuille met top artiesten uit alle windstreken.

Voor meer informatie over onze gastartiesten klik hier

Neem ook een kijkje op onze pinterest pagina voor inspiratie

Hoodies en shirts zijn weer te verkrijgen in onze webshop

gast artiesten Hook's ink light hoodie eco black

Deel dit artikel: