Kleuren tattoo banner

Wat is een kleuren tattoo/full color tattoo?

De kleuren tattoo is een stuk jonger dan de black & grey tattoo. Oorspronkelijk werden tatoeages gezet met alleen zwarte inkt (gemaakt door roet en as). De eerste kleurentattoos dateren uit de tijd van het oude Egypte. De volgende stap opwaarts binnen de kleurentattoos komt door Japan in de 17de eeuw. De tatoeages werden een stuk levendiger gezet met felle kleuren en prachtige afbeeldingen. Afbeeldingen zoals draken en bloemen komen ook een stuk mooier uit als ze in kleur worden gezet. Ook de jaren ’50 van de vorige eeuw zijn een belangrijk punt geweest in die historie van kleurentattoos. De “oldschool” stijl is gebaseerd op dikke lijnen en een simpel maar herkenbaar kleurenpalet. Tegenwoordig is het aanbod aan kleurinkt bizar groot. Voor een enkele kleur kan je al 10 verschillende tinten hebben.

Een kleurentattoo is ook een stuk lastiger om te zetten dan een reguliere black & grey tattoo. De artiest moet rekening houden met de juiste tint en het verloop moet goed van donker naar licht lopen. Voordat een artiest een goede kleurentattoo kan zetten gaan jaren aan oefenen en cursussen vooraf.  Het is wel zo dat een goed gezette kleurentattoo een stuk meer opvalt dan een black & grey tattoo.

Stijlen waarin veel kleur wordt gebruikt

Wil je een kleuren tattoo laten zetten?

Wil je bij ons een kleurtatoeage laten zetten? Dan kan je het beste een afspraak maken bij Remko. Hij is binnen Hook’s Ink de kleuren specialist.