Portret tattoo banner

Wat is een portret tattoo?

We krijgen veel aanvragen voor tattoos van een (overleden) familielid , huisdier, of bekend persoon. Met andere woorden, de portret tattoo is hot. Wil je graag een portret laten zetten, dan moet je op de volgende dingen letten:

Kwaliteit van de foto

De foto moet van een hoge resolutie/kwaliteit zijn. Voor een portret is het belangrijk dat de foto scherp is. Wij vergroten de foto uit en maken op basis hiervan het ontwerp. Je kan je voorstellen als je een foto aanlevert van een mindere resolutie dat de foto’s uit grotere pixels bestaat. De vloeiende lijnen moeten dan door Remko ingeschat worden. Dit is niet ideaal. Probeer daarom echt een foto aan te leveren van minimaal een HD resolutie.

Plaatsing/plek van de portret tattoo

De plaatsing van een portret is belangrijk. Als je bijvoorbeeld een mooie foto hebt van iemand die recht in de camera kijkt dan is het geen goed idee om het op de kuit of bovenarm te plaatsen. De tattoo valt dan om de arm heen waardoor een vreemde vervorming rond de ogen optreed. Als je dan dezelfde foto zou nemen en het persoon kijkt schuin van de camera af dan kan het prima op die plek.

Afmeting van de portret tattoo

Probeer rekening te houden met de afmeting van de tattoo. Je kan een portret in verschillenden formaten laten zetten maar hou er wel rekening mee dat kleiner portret minder detail gaat krijgen. Hoe meer detail je in een kleiner oppervlakte probeert te brengen hoe groter de kans is dat het portret op een vlek gaat lijken. Ga er in ieder geval van uit dat een portret tattoo het beste tot z’n recht komt als je minimaal de grootte van een hand aanhoudt.

Portret tatoeage laten zetten?

Wil je bij ons een portret tatoeage laten zetten of wil je meer informatie? Vul dan onderstaande contactformulier in om contact op te nemen met Remko. Hij is binnen Hook’s Ink de realisme en portret specialist.