Wat is de prijs van een tatoeage?

Je wilt graag een tattoo of je overweegt er een te laten zetten. Maar wat kost een tattoo? Wij hebben de antwoorden voor je. Dan kun je een schatting maken en weet je ook waar die prijs nou precies uit bestaat.

Het is een van de meest gestelde vragen. We kunnen eromheen draaien, maar dat doen we liever niet: een tatoeage is nooit echt goedkoop. De prijs hangt af van je ontwerp en de complexiteit ervan, de plaatsing op het lichaam en of je het stuk in kleur wilt.

Uurtarief

Ga je voor een tattoo die minstens een uur of langer duurt om te zetten? Houd dan in gedachten dat wij bij Hook’s Ink werken met een uurtarief. Deze staat op 125 per uur. Omdat wij niet altijd kunnen zeggen hoe lang het precies gaat duren, spreken wij vaak van tevoren een maximumprijs af. Je betaalt dus nooit meer dan het afgesproken bedrag. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Wel zo fijn.

Wij werken niet met een stukprijs. Wij vinden dat iedere klant en elke huid uniek is. Bij de een gaat de inkt er net wat makkelijk in dan bij de ander. Bij de een ben je dus wat langer bezig om hetzelfde mooie resultaat te bereiken. Wij verkiezen zorgvuldigheid en maatwerk boven algemene prijzen waarbij iedereen over een kam wordt geschoren. De kwaliteit van de tattoo gaat bij Hook’s Ink boven alles. Daarom werken wij dus niet met vaste prijzen per stuk.

Je weet nu wat het start- en uurtarief is en je wilt vast graag een inschatting maken van de kosten voor jouw ontwerp. Nogmaals: dit verschilt per ontwerp, maar een goede vuistregel is wel dat een tattoo van 20 x 10 centimeter (ter grootte van je hand) doorgaans rond de 600 tot 800 euro kost. Let wel: dit is een leidraad! Niets meer en niets minder.

Wat kost een sleeve tattoo?

Ook hiervoor geldt dat er geen vast bedrag genoemd kan worden. Elke tattoo, dus ook elke sleeve, is maatwerk. Het hangt af van de stijl, of je kleur wil of alleen black & grey, hoeveel detail je wil en zo zijn er nog tig zaken die een prijs bepalen. Als je een prijsopgave wilt hebben dan raden we je aan om een vrijblijvende intake bij ons te boeken. Dan krijg je alle tijd om jouw idee met de artiest te bespreken. Hij/zij kan jou dan een goede indicatie geven wat de kosten zijn. Een sleeve hoef je overigens niet in vier achtereenvolgende dagen te laten zetten. Je kunt bijvoorbeeld ook elke maand een sessie inplannen.

Waar bestaat die prijs uit?

Je vraagt je vast af waarom je minstens 100 euro moet neerleggen voor zelfs het allerkleinste ontwerp. Dit komt omdat er voor elke tattoo opgestart moet worden: nieuwe naalden, nieuwe inkt en nieuw materiaal als handschoenen, inktcupjes en desinfecterende zeep. Daarnaast is jouw artiest al voor jou aan het werk lang voordat de naald je huid ingaat. Je ontwerp wordt gemaakt en vervolgens afgedrukt op speciaal papier met inkt die blijft zitten op de huid.

Verschillen in prijzen

Wel eens gehoord van een kennis van een vriend die iemand kent die een tattoo heeft laten zetten voor een paar tientjes? Dit is waarschijnlijk gebeurd bij een zogenoemd ‘thuisprikker’. Dat is iemand die vanuit huis werkt en vaak voor lagere tarieven.

Helaas worden de voorgeschreven GGD-regels op het gebied van hygiëne daar vaak niet nageleefd. Het resultaat: ontstekingen en andere nare reacties. Om nog maar te zwijgen van de dikwijls ondermaatse kwaliteit. Ons advies is dan ook altijd te vragen naar de GGD-keuring.

Afhankelijk van je woonplaats, zul je merken dat de meeste tattooshops in de omgeving ongeveer dezelfde tarieven hanteren. Of dat nou via een uurtarief is of een stukprijs. Ook de starttarieven liggen vaak rond de 100 euro.

Wil je een exacte prijs?

Dan is het toch het beste om contact op te nemen met ons of om even langs te komen in de shop. Om een precies bedrag te kunnen noemen, hebben we de volgende info van je nodig:

  • Ontwerp. Wat wil je precies laten zetten? Waar bestaat het ontwerp uit? Heb je een voorbeeld? Nog beter. Stuur het vooral naar ons op.
  • Plaatsing. Waar wil je de tattoo hebben? Op je arm, been of rug? Of ga je voor een andere plek?
  • Grootte. Wat zijn de afmetingen? Dan hebben we het over de lengte en breedte in centimeters.
  • Kleur. Wil je de tattoo in black and grey of full color?

Wil je een prijs weten van jouw stuk? Vul dan onderstaand contactformulier in en voeg (als het kan) een voorbeeld toe. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over wat een tattoo kost? Of heb je andere vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.

    Voeg een voorbeeld toe