Wat is een freehand lettering tattoo?

Teksten zijn mateloos populair als tattoo. Van een klein woord tot volledige Bijbelteksten.  Je kan een tekst losstaand plaatsen of in combinatie met een heel stuk. Voor teksten kan er prima gewerkt worden met een vooropgezet lettertype. Op websites zoals www.dafont.com heb je duizenden verschillende fonts. Kies er 1 uit die je mooi  vindt, laat de artiest het op een stencil afdrukken en je hebt een prachtige tattoo. Er zijn echter ook artiesten die zonder voor gedefinieerde fonts, volledig uit de losse hand, een tekst kunnen maken die er strak uit ziet. Dit heet freehand lettering.

Bij freehand lettering wordt er geen gebruik gemaakt van het overtrekken van de lijnen van bestaande lettertypen. Zo krijg je dus in plaats van een bestaand lettertype (waar misschien wel talloze andere mensen mee lopen) een volledig uniek ontwerp. Het hangt er natuurlijk wel vanaf of je alleen een tekst neemt of een volledig stuk met tekst als extra toevoeging. Bij enkel een tekst kan het vrij tekenen van het lettertype unieker eruit zien.

Enkele voorbeelden van lettering tatoeages

Freehand lettering tatoeage laten zetten?

Wil je bij ons een letter/woord tatoeage laten zetten? Dan kan je het beste even contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.