Geometrische tattoo banner

Wat is een geometrische tattoo?

Het woord “geometrie” stamt uit de oude Griekse tijd en staat vertaald voor “meten van de aarde”. Het Nederlandse woord voor geometrie is meetkunde. Heel simpel uitgelegd bestaat een geometrische tattoo uit één of meerdere vormen die je met een passer of liniaal kunt maken (cirkels, vierkanten, rechthoeken en driehoeken).

Je kan ervoor kiezen om alleen op basis van vormen een tattoo te laten zetten. Dat kan op basis van de alleen de basisvormen zoals een aantal driehoekjes of cirkels onder elkaar, maar je kan geometrie ook verwerken bij dierenafbeeldingen. Vergeet het realistische deel (of maak de helft van de tattoo realistisch) en vang de rest op door geometrische lijnen te gebruiken. Maar je kunt ook geometrische vormen in ander soort tattoos verwerken. Een mandala is een goed voorbeeld van een geometrische tattoo, maar je kan er ook voor kiezen om het centerpiece van de mandala met bloemen te vullen. Zo krijg je een combinatie van verschillende stijlen die goed op elkaar aansluiten.

Enkele voorbeelden/combinaties van geometrische tatoeages

Wil je een geometrische tattoo laten zetten?

Wil je bij ons een geometrische tatoeage laten zetten? Dan kan je het beste een afspraak maken bij Wessel, Danique of Guus. Zij zijn binnen Hook’s Ink de geometrie specialisten.

Geometrische tattoo driehoekjes vorm meetkunde

Driehoekjes tattoo