Fineline tattoo banner

Wat is een fineline tattoo?

Een fineline tattoo is heel simpel gezegd een tatoeage die gezet is met fijne dunne lijntjes. Een tattoo kan volledig uit fijne lijntjes bestaan of er kan gebruik gemaakt worden van een mix tussen hele fijne lijnen en wat grover lijnwerk. Hiermee creëer je een mooi contrast in het lijnwerk van de tattoo.  Een artiest kan zeer fijne rechte of gebogen lijnen zetten met maar een enkele naald. Om een tattoo te zetten die echt super gedetailleerd kan zijn, terwijl de tattoo helemaal niet overdreven “aanwezig” is. Hierdoor krijgt het uiteindelijke resultaat een hele fijne, zachte uitstraling. Dit is bijvoorbeeld ook zeer geliefd bij bloemstukken, namen, teksten, dieren en gedetailleerdere afbeeldingen.

Deze stijl van tatoeëren leent zich uitstekend voor minimalistische afbeeldingen, teksten, geluidsgolven, namen en scherpe afbeeldingen. Doordat er dunnere naalden worden gebruikt voelt het ook wat minder pijnlijk aan dan bij grotere, vooral ingekleurde, stukken.

Enkele voorbeelden van fineline tattoos

Wil je een fineline tatoeage laten zetten?

Wil je bij ons een fineline tatoeage laten zetten? Dan kan je het beste een afspraak maken bij Wessel, Danique of Roza. Zij zijn binnen Hook’s Ink de fineline specialisten.