Dotwork tattoo banner

Wat is een dotwork tattoo?

Een dotwork tattoo is een tatoeage die op een speciale manier gezet wordt. Dotwork is letterlijk vertaald stippelwerk. En zo zet een artiest deze door alleen (of gedeeltelijk) stipjes te gebruiken. Stipje voor stipje worden lijnen en schaduwen gecreëerd. Zo krijg je een prachtig eindresultaat. Deze manier van tatoeëren leent zich uitstekend voor Mandala’s en abstracte of geometrische vormen.

Deze manier van tatoeëren is wel verschrikkelijk tijdsintensief. Probeer zelf maar eens een lijn te trekken door dit stippel voor stippel te doen. Je kan er dus voor kiezen om een heel stuk deels te laten invullen door dotwork. Zo kan je bijvoorbeeld een Mandala tatoeage laten zetten op de “gewone” manier, maar de schaduwen laten invullen door dotwork. Wil je de tatoeage toch volledig uit stippels laten zetten? Dan moet je er serieus rekening mee houden dat je een flinke tijd in de artiest zijn/haar stoel doorbrengt.

Enkele voorbeelden van dotwork tatoeages

Dotwork tatoeage laten zetten?

Wil je bij ons een dotwork tatoeage laten zetten? Dan kan je het beste een afspraak maken bij Danique. Zij is binnen Hook’s Ink de dotwork specialist.

Voorbeeld van een dotwork tattoo gezet door Guus

Voorbeeld van een dotwork tattoo gezet door Guus