Wat is een Chicano tattoo?

Als je wil weten waar een Chicano tattoo voor staat is het goed om eerst de term Chicano te beschrijven. Chicano komt oorspronkelijk uit de V.S. en is door Mexicanen (die woonachtig in de Verenigde Staten zijn of Amerikanen van Mexicaanse afkomst) in het leven geroepen. Je kan de term Chicano  op veel verschillende elementen toepassen, bijvoorbeeld literatuur, levensstijl of voeding. Wij gaan het hier alleen over tatoeages hebben. Binnen de Chicano stijl heb je dus veel elementen die je kan toepassing in een tatoeage. Neem je familie, de buurt waar je vandaan komt of nu woont, gezichten met allerlei emoties maar ook een hoop gang elementen van Mexicaanse bendes in Amerika.

Begin jaren 30 was het een negatieve term om deze bevolkingsgroep te beschrijven. Uiteindelijk wordt de term overgenomen en als een geuzennaam gebruikt voor de (levens)stijl van Amerikaanse Mexicanen. Nu is het een zeer veel gebruikte stijl binnen de tattoo scene.

Enkele voorbeelden van Chicano stijl

  • Portretten
  • (Clowns)maskers
  • Lowriders of andere auto’s
  • Religieuze afbeeldingen
  • Geweren/pistolen

Wil je een Chicano tattoo laten zetten?

Wil je bij ons een Chicano tatoeage laten zetten? Dan kan je het beste een afspraak maken bij Remko of Guus. Zij zijn binnen Hook’s Ink de Chicano specialisten.