Wat is een handpoke tattoo?

Een handpoke tattoo is een tatoeage die met de hand geprikt is, zonder het gebruik van een tatoeagemachine. De inkt wordt met een naald handmatig in de huid gedrukt. Op deze manier zet een artiest gehele lijnen en schaduwen door middel van meerder stippen te zetten. Een handpoke tatoeage neemt wel veel meer tijd in beslag dan een tattoo die gezet wordt met een machine.

Vlinder handpoke tattoo handgeprikte tatoeage
Waarom een handpoke tatoeage?

Er zijn veel redenen waarom iemand kiest voor een ​​handpoke tattoo. Veel mensen vinden een handpoke tatoeage fijner omdat het minder pijnlijk is dan een met een machine gezette tatoeage. Andere mensen kiezen voor de natuurlijkere (oldschool) uitstraling die een handpoke tatoeage heeft. Ook de unieke ervaring kan een keuze zijn om voor een handpoke tatoeage te gaan.

Hoe lang duurt het voordat een handpoke tattoo geneest?

Een handpoked tattoo geneest vaak sneller dan machinale tatoeages omdat ze (in de regel) minder huidletsel veroorzaken. Over het algemeen kun je verwachten dat je met de hand geprikte tatoeage binnen 2 weken volledig is genezen. Natuurlijk geneest iedere huid in een ander tempo, dus maak je geen zorgen als het bij jou wat langer duurt.

Zijn alle ontwerpen geschikt?

Nee, niet elk ontwerp is geschikt voor een met de hand geprikte tattoo. Het proces neemt veel langer in beslag dan een machinaal gezette tattoo. Hou er rekening mee dat kleinere tot middelgrote stukken goed gezet kunnen worden en probeer niet teveel detail in het ontwerp te maken. Goede maten zijn tussen de 2 bij 2 cm of 5 bij 5cm.

Ik wil een handpoke tattoo

Wij hebben op dit moment geen artiesten die de handpoke techniek onder de knie hebben.