Wat is de meest pijnlijke plek voor een tattoo?

Wat is de meest pijnlijke plek voor een tattoo

Pijn is natuurlijk relatief. Sommige mensen liggen als een rots bij een tattoo op de ribben terwijl andere mensen op de onderarm het al zwaar hebben. We hebben een kaart opgesteld op basis van onze ervaringen met de plekken die het minst tot meest pijnlijk zijn. Dit moet je natuurlijk niet afschrikken, maar het is wel handig om mee te nemen. Zeker als je bijvoorbeeld voor je eerste tattoo komt, gevoelig ben voor pijn en gelijk op je ribben iets wil laten zetten. Dan is het misschien verstandig om eerst na te denken over een wat minder pijnlijke plek om te ervaren hoe het voor jou is.

De meest pijnlijke plek voor een tattoo

Er zijn een paar plekken die alom bekend staan om pijnlijk te zijn. Een tattoo in je gezicht, op je hoofd of in je nek zijn gevoelig. Ook de onderrug, de borst, de buik, de ribben, de ellenboog en de handen zijn gevoelig. Om de lijst af te maken zijn de knieën, de scheen en de enkel plekken die wat pijnlijker worden ervaren.

De minst pijnlijke plekken voor een tattoo

De plekken op de bovenarm en onderarm, de schouders, de bovenbenen en de kuiten zijn het minst gevoelig voor een tattoo.

Hoe ga je het beste om met pijn?

Zoals eerder gezegd is pijn erg relatief. Toch zijn er wat bewezen technieken die kunnen helpen met de pijnsensatie. Je mentaal goed voorbereiden, goed van te voren eten, uitgerust naar de shop toe gaan (goed slapen dus) zijn allemaal kleine dingen die kunnen bijdragen aan het beter zitten. Ademhaling is ook een heel belangrijk punt. Blijf gewoon rustig doorademen, probeer diep in te ademen via je buik en ga vooral niet snel en hoog ademen. Daarnaast kunnen een simpele paracetamol of ibuprofen ook erg helpen met het pijnstillende effect. Lees bij ibuprofen wel even goed de bijsluiter en/of raadpleeg je huisarts. Dit omdat ibuprofen een ontstekingsremmende werking heeft.