Wat is een cover up tattoo?

Je hebt een bestaande tattoo waar je niet (meer) tevreden over bent. Dan kan een cover up tattoo een uitkomst bieden. Je laat een nieuw ontwerp zetten over een bestaand ontwerp. Er zijn natuurlijk wel een paar regels waar je rekening mee moet houden. Een cover up moet sowieso groter worden dan de huidige tattoo. Ook met de donkerheid moet je rekening houden. Als je een erg donkere tattoo hebt dan moet er echt wel een gelijke donkerheid (of nog donkerder) overheen gezet worden.

Kan er een cover up over mijn bestaande tattoo heen?

Als voorbeeld kan je een Tribal voorstellen die in de jaren 90 gezet is. Het zwart zal misschien wat minder diep zijn maar de tattoo is zeker nog niet vervaagd. Dan kan je hier niet een hyperrealistisch stuk overheen zetten. Realisme is een stijl die veel gebruik maakt van schaduw en geen harde lijnen gebruikt. Op het moment dat je laagjes schaduw over een zwart oppervlakte gaat zetten komt de oude tattoo hier weer keihard doorheen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en zonde van het geld en de tijd die je in de cover up steekt. Heb je een kleine naam laten zetten dan kan je met dikker lijnwerk bijvoorbeeld een cover up laten doen met een mooie bloem of mandala.

Bij een cover up is het altijd aan te raden om een vrijblijvende intake te plannen. Dan krijg je alle tijd om kennis te maken met onze artiesten. Hij/zij kan foto’s maken van de huidige tattoo en je helpen of het stuk te coveren is met jouw wensen/eisen. Op die manier ben je er altijd zeker van dat je een prachtig ontwerp krijgt die je huidige tattoo volledig bedekt.

Wanneer moet je een tattoo laseren voor een cover?

Laseren is natuurlijk altijd een mogelijkheid. Hou er echter wel rekening mee dat een laserbehandelingen veel tijd en geld kost. En een stuk pijnlijker is dan een tattoo laten zetten. De prijzen hangen echt van de kliniek (en apparatuur af). Als je echt op zoek bent naar een goede kliniek dan raden wij Lasercentrum Breda aan.

Voorbeelden van cover up tattoos