Je eerste tattoo

Je eerste tattoo laten zetten is een spannende gebeurtenis. Vanuit onze eigen praktijkervaringen willen we je wat handige tips en trucs geven. Zo kan je je een klein beetje voorbereiden op de grote dag.

Wat voor tattoo en op welke plek?

Ben je er nog niet helemaal over uit wat voor tattoo je precies wil? Neem een kijkje bij onze galerij en bekijk afbeeldingen op Google of Pinterest om inspiratie op te doen. Kijk welke stijl je aanspreekt en geef dit bij je artiest aan. Op basis daarvan kan jouw artiest een uniek voor jou ontworpen design gaan maken. Kijk op welke plek je jouw tattoo wil hebben en de grootste stap is gezet.

Pijn

Doet het pijn? Dat is een goede vraag. De pijngrens van mensen kan heel erg verschillen. Het blijft natuurlijk een fijne naald die het kunstwerk zet, dus je zal er altijd wel iets van voelen. Ook de plek maakt uit. Als je een tattoo op je onderarm, bovenarm of schouder laat zetten zal de pijn relatief meevallen. Daarentegen zijn bijvoorbeeld je ribben een plek waar de huid dun is waardoor het wat pijnlijker kan zijn. Pijn is dus erg relatief.

Maak je niet druk

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer je niet overmatig druk te maken. Onze artiesten hebben duizenden tattoo’s gezet en je bent in goede handen. Je kan voor afleiding tijdens het tatoeëren ook gewoon lekker naar Netflix kijken op onze TV’s.

Neem iemand mee

Het is altijd een rustgevend idee om een familielid of bekende aan je zijde te hebben. Het is bij ons geen enkel probleem om een +1 mee te nemen. Hou er alleen wel rekening mee dat het niet de bedoeling is dat je jouw hele vriendengroep meeneemt. Een hele kliek mensen om jouw artiest heen kan erg afleidend werken.

Neem van te voren geen pijnstillers, alcohol en/of drugs

Je zou denken dat een aantal pijnstillers werken tegen de pijn. Toch raden wij het sterk af omdat pijnstillers je bloed verdunnen. Dit maakt het tatoeëren een stuk moeilijker waardoor de kans groot is dat de inkt niet goed in de huid blijft zitten. Geen drugs en alcohol is vanzelfsprekend.

Eet voldoende

Voordat je de stoel ingaat moet je echt een goede maaltijd naar binnen hebben gewerkt. Dan heb je geen flauw gevoel en je kan langer blijven zitten. Heb je een wat langere sessie neem dan ook wat eten mee.

Vertrouw je artiest

Het is je eerste tattoo en je wil alles perfect en onder controle hebben. Dat snappen wij als geen ander. Toch werkt een eerste tattoo net zoals de eerste keer seks. Je hebt hele hoge verwachtingen en toch pakt het altijd anders uit. Daarom vragen wij je echt om vertrouwen te hebben in onze artiesten. We hebben zoveel eerste tattoo’s gezet dat wij precies weten wat we doen. Spreek je wensen uit, laat ons het ontwerp maken en dan zal het eindresultaat altijd naar jouw tevredenheid zijn.

Nazorg

Als je eenmaal klaar bent, super! Je eerste tattoo is een feit. Nu begint er nog een hele belangrijke fase; de nazorg. We hebben hier een pagina voor waarin alles staat wat je moet weten.

De volgende tattoo

Wij weten het zeker, dit was de eerste maar zeker niet de laatste. Tatoeages werken zeer verslavend en als je de eerste keer doorstaan heb, dan weet je precies wat je de volgende keer te wachten staat. Wij zien je in ieder geval graag weer terug in onze stoel.

Deel dit artikel: