Mandala tattoo banner

Wat is een Mandala tattoo?

Het woord Mandala betekent in het Sanskriet “cirkel”. Een mandala tattoo staat, net zoals een cirkel, voor eeuwigheid, perfectie en balans. Een Mandala wordt opgebouwd door symmetrische lijnen die een geheel vormen. Je kan er voor kiezen om het te laten bij alleen de lijnen of je kunt ervoor kiezen de mandala meer invulling te geven door middel van schaduwen, dotwork of een combinatie van beiden.  Een mandala leent zich uitstekend als op zichzelf staande tatoeage maar is ook erg geschikt als filler en/of achtergrond.  Een mandala is ook zeer geschikt als onderdeel van een grotere tattoo. Veel voorkomende combinaties met mandala’s zijn bijvoorbeeld planten, bloemen, dieren of abstracte afbeeldingen naast (of verwerkt in) de mandala.

Voor een mandala tatoeage komt een behoorlijke hoeveelheid techniek kijken, je hebt (fijn) lijnwerk, geometrie, dotwork en verschillende niveau’s van shading. Als een artiest dit allemaal beheerst, dan kan je zonder zorgen een ontwerp laten maken. Je hebt dan een altijd een uniek design.

Enkele voorbeelden van Mandala tatoeages:

Mandala tattoo laten zetten?

Wil je bij ons een Mandala laten zetten? Dan kan je het beste een afspraak maken bij Wessel of Danique. Zij zijn binnen Hook’s Ink de Mandala specialisten.

Mandala door Wessel

Mandala tattoo door Wessel

Maak meteen een afspraak