Realistische tattoo banner

Wat is een realistische tattoo?

Een realistische tattoo is zo levensecht mogelijk. Deze stijl bevat doorgaans weinig tot geen lijnen. Deze tatoeages bestaan uit voornamelijk schaduw. De meest voorkomende aanvragen zijn dan ook menselijke portretten net als dierenportretten. Realisme werkt daarnaast ook prima bij bloemen, planten en 3D effecten.

Is elke foto bruikbaar?

De artiest heeft een duidelijke foto nodig, van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Op basis van een foto kan de artiest een stencil maken en de foto als referentie gebruiken tijdens het tatoeëren. Is de referentie foto onscherp, dan zullen er meer details mogelijk zijn en de tatoeage zal minder realistisch worden.

Maar uiteraard kan de artiest de foto’s proberen te bewerken in photoshop of lightroom, om zo tot het beste eindresultaat te komen.

Kan elke artiest dit?

Realisme is wel een van de moeilijkste stijlen van tatoeëren, omdat je in lagen werkt en de huid overwerkt kan raken bij teveel lagen. Niet iedere artiest kan dit. Er gaat jaren van oefening aan vooraf wil een artiest deze stijl beheersen.

Voor een artiest die realistische tattoos maakt is het van belang dat hij of zij goed begrijpt hoe lichtval en contrast werkt. Hierdoor word een zo ‘echt’ mogelijk resultaat bereikt. Ook een hoge mate van detail is belangrijk voor een goede realistische tattoo.

Enkele voorbeelden van realistische tatoeages:

Realistische tattoo laten zetten?

Wil je bij ons een realistische tatoeage laten zetten? Dan kan je het beste een afspraak maken bij Remko. Hij is binnen Hook’s Ink de realisme specialist.

Neem ook een kijkje op zijn Instagram

Voorbeeld van een realistische tattoo gezet door Remko

Voorbeeld van een realistische tattoo gezet door Remko