Blackwork tattoo banner

Wat is een blackwork tattoo?

Je kan de term blackwork op een heleboel verschillende tattoos betrekken. Zodra een artiest alleen maar zwarte inkt gebruikt valt het eigelijk onder de categorie blackwork. Als je toch de term blackwork tattoo uitlegt dan is het een stijl gebaseerd op (dikke) zwarte lijnen. Meestal samenhangend tot een abstract beeld of abstracte vormen. Dit leent zich heel goed  voor grote stukken op de arm, borst of rug.

Als je teruggaat naar de oorsprong van deze stijl van tatoeëren kom je uit in Polynesië. Hier werden deze blackwork tatoeages gebruikt om sociale status aan te geven, voor religieuze- of voor oorlogsdoeleinden. Vanaf de 18de eeuw werden de Polynesische tattoos populair in de westerse cultuur. In 1769 is de Engelse ontdekker James Cook afgereisd naar Tahiti. Daar kwam hij in aanraking met tattoos van de verschillende stammen. Hij was gefascineerd hoe deze mensen eruit zagen. Hij heeft er voor gezorgd dat  de stijl meegenomen werd naar Europa. Deze stijl viel gelijk in smaak bij de arbeidersklasse. Vooral bij zeelui en mijnwerkers.

Enkele voorbeelden van Blackwork tattoo’s

Wil je een blackwork tattoo laten zetten?

Wil je bij ons een Blackwork tatoeage laten zetten? Dan kan je het beste een afspraak maken bij Jona, Wessel of Danique. Zij zijn binnen Hook’s Ink de Blackwork specialisten.

Voorbeelden van blackwork tattoos