Ik heb een afspraak geboekt, wat nu?

Je kunt nu natuurlijk achterover leunen, en rustig afwachten tot het zover is. Intussen kun je alvast voorbereidende handelingen treffen om alles soepel te laten verlopen en je huid optimaal te houden. Wij geven je alvast wat tips en trucs.

Voorbereiding van de huid

Zorg er alsjeblieft voor dat de huid in de best mogelijke conditie is voor je afspraak.

  • Drink veel water in de aanloop van je afspraak. Hoe beter de huid gehydrateerd is, hoe minder gevoelig de huid is. Ook de zal de inkt er vele malen sneller ingaan, en zal de tatoeage dus sneller af zijn.
  • Gebruik GEEN verdovingscrème of zalf zonder dit vooraf te overleggen met je artiest, als je dit wel doet en we spotten het in de shop dan kan je tatoeage mogelijk niet doorgaan. Je aanbetaling komt dan alsnog te vervallen en krijg je niet terug.
  • Zorg er ook voor dat je huid niet te gebruind of verbrand is door de zon, en gebruik ook geen spray tan of andere zelfbruining producten. Als er getatoeëerd wordt over een zon gebruinde huid zal de tatoeage sneller vervagen en dat willen we natuurlijk niet.

Bloedverdunnende middelen

Het gebruik van bloedverdunners of drugs en alcohol tijdens voor en na je afspraak kan ervoor zorgen dat je tatoeage niet goed gezet kan worden en ook niet goed zal helen. Het kan ervoor zorgen dat je afspraak niet door gaat en je aanbetaling komt te vervallen.

Wij kunnen geen mooie tatoeage garanderen als het bloed verdund is. De huid wordt dan roder en slapper, en tevens kunnen er blowouts ontstaan en het contrast is niet goed meer te zien.

Kortom niet doen dus.

Gebruik je wel bloedverdunners? Geef dit dan ruim van te voren aan.

Nazorg product

Zorg ervan te voren voor dat je een nazorg product in huis hebt, niet iedere studio of artiest geeft nazorg mee. Iedere artiest heeft zijn eigen voorkeur in nazorg. De een gebruikt second skin, de ander verband of folie.

Op onze nazorg pagina kun je lezen wat wij vaak gebruiken: https://www.hooksink.nl/nazorg-van-je-tattoo.

Rust uit

Slaap van te voren goed. Dit zorgt ervoor dat de tatoeage beter te handelen is, je zult minder huid pijn ervaren en de sessie makkelijker uitzitten. Ook is het belangrijk om de avond van te voren een stevige maaltijd te nuttigen. Ontbijt ook goed op de dag zelf. Je dag wordt niet alleen makkelijker, je tatoeage zal ook beter genezen met de juiste voedingsstoffen.

Ook als je grieperig bent zal je lichaam meer moeite hebben met het genezen van je tatoeage, zorg er dus voor dat je fit bent.

En heftige sportsessies vlak voor en vlak na je tatoeage zijn ook af te raden, dit zal het helingsproces van je tatoeage in de weg zitten.

Huid preparatie

Begin een week voor je afspraak met het smeren van lotion op de huid waar je je nieuwe tatoeage laat zetten. Dit zal ervoor zorgen dat de huid lekker soepel is op de dag zelf. Scheer je huid niet zelf op de dag van de afspraak, je artiest doet het voorbereidende werk graag zelf.

To go list

Wat neem je mee naar je afspraak? In ieder geval geen kinderen, je vriendengroep, tiktok experts of vlogclubjes. Wat je wel mee mag nemen: een koptelefoon, eventueel een kussen, iets te snacken, een telefoon oplader en andere spulletjes waarvan je denkt dat je dit nodig zult hebben.

Zo. Nu kun je écht achteroverleunen en rustig aan op je afspraak wachten! Tot dan.

ohana organics huid verzorging

Wij gebruiken de producten van www.ohanaorganics.com.

 

Deel dit artikel: