Tattoo conventies

Tattoo conventies of tattoo expo’s, je zult er ongetwijfeld een keer van gehoord hebben. Er zijn er vele, en ze worden al jaren gehouden, zowel nationaal als internationaal. Maar wat gebeurd er nou daadwerkelijk op zo’n tattoo conventie?

Op tattoo conventies of expo’s kunnen de tattoo artiesten een ruimte huren om daar het werk live te laten zien. De mensen die de expo bezoeken, kunnen dan van dichtbij kijken wat de artiesten voor kunstwerk maken op de huid van de klant. Iets wat in de studio’s vaak niet kan. Als je op zoek bent naar een soort tatoeage, dan kun ben je op de conventie aan het juiste adres. Lekker rondneuzen of er werk tussen zit dat bij jouw idee past. Tevens liggen er vaak voorbeelden uitgeprint op de tafels, die de dag zelf geplaatst kunnen worden. Ook wordt er vaak artwork, wat door de artiesten gemaakt is, verkocht.

Wedstrijden

De tattoo conventies hebben ook een competitie, in elke style van tatoeages is er wel een categorie. Zo heb je bijvoorbeeld “best of show”, “best large color”, ‘best small color”, “best black and grey”, “best portrait” en zo nog vele andere. Je kunt je samen met je klant opgeven om mee te doen aan een wedstrijd. Je krijgt dan een tijd opgegeven waarin je klaar moet zijn en je je kunstwerk aan de jury moet laten zien. Tegenwoordig zie je ook vaak dat er een categorie is voor tatoeages die al eerder gezet zijn, dus niet live op de expo.

Winkelmogelijkheden

Leveranciers hebben op de  tattoo conventies ook de mogelijkheid om de producten aan de man te brengen, en fabrikanten lanceren daar de nieuwe producten. Kledingmerken, vooral tattoo gerelateerd, hebben vaak ook stands op de conventies. Ook moeten we het lekkere eten en drinken n iet vergeten. Vaak wordt er een scala aan foodtrucks aangerukt om de catering te verzorgen. Voor iedereen wel iets.

Shows

Uiteraard worden er shows gegeven. Van optredens van bands, tot vuurspuwers en van bodypaint artists tot motorstunt shows, het kan allemaal. De ene expo pakt flink uit alsof het een festival betreft, terwijl de ander zich meer focust op de tatoeage bezigheden. Al met al best leuk om een keer een tattoo conventie te bezoeken en een duik in onze wereld te nemen.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op https://www.worldtattooevents.com/ en vind een expo bij jou in de buurt.

Weet je nog niet welke stijl je leuk vind kijk dan op onze stijlen pagina 

tattoo events
tattoo conventies

 

 

 

Deel dit artikel: