Met tattoos wordt het menselijk lichaam gebruikt als canvas om jezelf uit te drukken, belangrijke herinneringen tastbaar vast te leggen of het vast leggen van mooie afbeeldingen en spreuken. Tatoeages worden dan ook gezien als een vorm van kunst. Hierdoor zien we op straat steeds meer mensen met een tatoeage rond lopen. Waar een tattoo eerst een taboe was, is het vandaag de dag heel normaal.

Ben jij van plan om een tatoeage te laten zetten? Dan is dit het perfecte artikel voor jou! Tattoo studio Hooks’s Ink in Zoetermeer legt in dit artikel alles uit over een tatoeage en wat de voor en nadelen van tattoo zijn.

Wat is een tattoo?

Een tattoo is het permanent aanbrengen van inkt onder de huid. Dit gebeurt meestal met een scherpe naald. Zo wordt een afbeelding gemaakt, die voor altijd zichtbaar blijft.

Sinds ver voor Christus zetten mensen als tatoeages. Toen hadden ze echter lang niet altijd puur het doel het lichaam mooier te maken. Tatoeages werden veel in religieuze rituelen gebruikt, hadden vaak symbolische betekenis of werden geplaatst om de status van iemand aan te geven.

Tegenwoordig zijn de opties met tatoeages enorm. Elke kleur is mogelijk en geen patroon of afbeelding is gek genoeg. Je kunt je hele lichaam, tot je oogbol aan toe, laten bedekken met inkt. Ook is het natuurlijk mogelijk om te kiezen voor een hele kleine afbeelding of tekst als tatoeage.

Zowel de grootste als de kleinste tatoeages kunnen diepgaande betekenis hebben voor de dragen, maar ze kunnen ook enkel een mooie versiering zijn.

Hoe worden tatoeages gezet?Wessel - tattoo zetten Zoetermeer

Bij tatoeëren wordt door middel van een speciale tatoeage-naald inkt onder de bovenste laag van de huid gebracht. Bij moderne tatoeëermachines gaat deze naald zo’n 80 tot 150 keer per seconde op en neer. Zo kan een tattoo relatief snel worden geplaatst.

De beschadigingen die in de bovenste laag van de huid zijn ontstaan, worden door het lichaam langzaam weer hersteld. Eventuele inkt die in de bovenste huidlaag terecht is gekomen verdwijnt zo ook weer.

De inkt die in de huidlaag daaronder echter zit, kan niet worden afgevoerd door het afweersysteem van het lichaam, omdat de inktdeeltjes daar te groot voor zijn. De inkt blijft daardoor op zijn plek zitten onder de huid, waardoor de afbeelding permanent zichtbaar blijft.

Wat zijn de voordelen van een tattoo?

Een tatoeage moet je nemen als jij dat mooi vindt. Het is immers een permanente toevoeging aan je lichaam. Maar wist je dat er ook verschillende voordelen aan tattoos zitten? Dit zijn de voordelen van tattoos waar je nog niet aan had gedacht!

 • Veel mensen omschrijven het laten zetten van een tattoo als een levens veranderende gebeurtenis.
 • Met een tatoeage kun je herinneringen fysiek bij je dragen.
 • Tattoos kunnen ongewenste delen van je lichaam verbergen.
 • Uit onderzoek is gebleken dat een tattoo het zelfbeeld van de mens verhoogt, wat lijdt naar meer zelfvertrouwen.
 • Je kunt een tattoo plaatsen waar je wilt, dus als jij niet wilt dat iedereen het kan zien, dan hoeft dat niet.
 • Een tattoo is een manier om jezelf uit te drukken, je lichaam wordt je eigen canvas.
 • Je zult hele nieuwe contacten gaan leggen met mensen door je tattoo(s). Het hebben van een tatoeage schept direct een band met anderen die dat ook hebben. Zeker als jouw tattoo een bijzonder verhaal vertelt.
 • Een tattoo blijft altijd bij je. Dus ook al kan het laten zetten pijnlijk zijn, die pijn is van korte duur in verhouding tot hoe lang je er van kunt genieten.

Wat zijn de nadelen van een tattoo?

Doordat een tattoo permanent is, wil je van te voren ook goed weten welke nadelen het zetten van een tatoeage heeft. Daarom hebben we ook de nadelen van een tattoo voor jou opgesomd.

 • Tattoos kunnen invloed hebben op je baankans. Met name hele grote of zichtbare tatoeages zijn niet altijd toegestaan. Denk daarom ook goed na over waar je je tatoeage gaat zetten.
 • Mensen willen alles over je tatoeage weten. Tatoeages vallen nu eenmaal op en veel mensen zullen, oprecht geïnteresseerd, er meer over willen weten. Wees hier op voorbereid als je dat niet prettig vindt.
 • Tattoos vervagen over de jaren. Maar door er goed voor te zorgen en ze af en toe te laten bijwerken, zal je er altijd van kunnen genieten!
 • Tattoos zijn permanent. Je kunt spijt krijgen van een tattoo ontwerp of door het eind resultaat. Laat je daarom altijd informeren door een betrouwbare en vakkundige tattoo artiest. Zij zullen met hen eigen ervaringen en expertise jou van het beste advies kunnen voorzien.

Conclusie

Een tattoo laten zetten heeft zijn voor en nadelen. Echter, verschilt het per persoon wat jij als voordeel of nadeel ziet. Echter, zijn we het allemaal over een ding eens: Van een slechte kwaliteit tattoo krijg je spijt! Daarom kunnen wij als tattoo studio in Zoetermeer niet genoeg de nadruk leggen op het feit dat je het beste eerst goed informatie dient te verzamelen. Ga in gesprek met een ervaren tattoo artiest en laat hem of haar jou van advies voorzien omtrent tattoo ontwerp, de plek van tatoeëren en meer.

Neem dan ook contact met onze tattoo studio op of kijk op onze instagram voor meer informatie over jouw persoonlijke tatoeage. Dan kunnen we gezamenlijk naar de beste mogelijkheden kijken, zodat jij geen spijt van je tatoeage keuze krijgt!

Deel dit artikel: