Gezicht tattoo

De gezicht tattoo heeft een bewogen historie. De eerste gezichtstatoeages zijn al 5000 voor Christus gevonden in Japanse graftombes. De tatoeages hebben bij volkeren een verschillend aantal betekenissen. Bijvoorbeeld bij de Ainu (een volk uit het noorden van Japan/en wat kleine delen van Rusland). Bij de Ainu werden gezichtstattoos exclusief op vrouwen gezet. Er werd een glimlach rond de mond gezet om te voorkomen dat geesten het lichaam via de mond binnendringen. De secundaire reden voor een gezichtstattoo was het laten zien van volwassenheid.

Een bekender volk omtrent tatoeages zijn de Maori. Het hele gezicht werd bij mannen voor tatoeages. Bij vrouwen werden voornamelijk de lippen en kin getatoeëerd. Tatoeages werden hier gebruikt voor het volwassen worden, status, de rank binnen hun samenleving. Maar ook gewoon omdat ze tatoeages mooi vonden.

Vandaag de dag wordt er niet heel positief gekeken naar gezichtstatoeages. De kans op een baan neemt bijvoorbeeld gigantisch af als je gezicht onder de tatoeages zit. Wij zetten zelf gewoon gezichtstatoeages, mits je er al meerdere hebt.

Toch zie je wel een trend in de hiphopscene de laatste jaren. Er zijn genoeg artiesten die ineens een heel gezicht vol gezet hebben met tattoos. Neem bijvoorbeeld Lil’Wayne, XXXTentacion, Travis Scott, Ghostemane, Post Malone en Lil’ Peep. Stuk voor stuk allemaal gezichtstattoos. Dus het kan zomaar zijn dat er hele generaties die van deze muziek houden straks opgroeien met verschillende gezichtstattoos.