Vlinder tattoo

De betekenis van een vlinder tattoo kan heel verschillend zijn. De meest voorkomende reden voor onze klanten om een vlindertattoo te nemen is het transformatie metafoor. Van een klein rupsje die in een cocon transformeert in een prachtige vlinder. Dit kan natuurlijk symbool staan voor een heftige verandering, een emotionele (of traumatische) gebeurtenis waar iemand veel sterker uit is gekomen. Ook kunnen vlinders voor personen staan. In sommige ontwerpen laten mensen vlinders symbool staan voor hun kinderen of andere dierbare personen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een vlinder een mooie afbeelding vinden.

In welke stijl neem je een vlinder tattoo?

Een mooie vlinder tatoeage kan je in verschillende stijlen laten zetten. Een ontwerp in de realistische stijl komt erg mooi uit de verf. Maar ook de blackwork of black & grey fineline vlinders doen het heel erg goed. Welke stijl het beste bij jouw tattoo past hangt natuurlijk van je eigen voorkeuren af.

Populaire vlinders voor een tatoeage

Een van de meest populaire aanvragen is een ontwerp van de Monarch vlinder. Black & grey wordt het meest gebruikt voor ontwerpen, maar als je voor een kleur wil gaan is blauw en geel erg in trek.

Voorbeelden van vlinder tattoos