Laseren.

Je kent ze wel, de verhalen van die ene tattoo die niet meer leesbaar is of in een iets te afwezige bui tijdens een vakantie met vrienden die foute tattoo laten zetten. Die helaas niet meer te coveren is. Wat doe je dan? Laseren is een optie.

Want eerlijk is eerlijk niet alle tatoeages zijn te coveren. Hier zijn wij naar onze klanten ook altijd heel open in. Zien wij het coveren niet zitten, dan laten we dit altijd weten inclusief de reden waarom we dit niet zien zitten. We willen namelijk dat de klant tevreden de deur uit loopt.

Hoe werkt een Laser kliniek?

Ook een laserkliniek werkt op afspraak. Er zal tijdens een intake een behandelplan gemaakt worden. Want afhankelijk van de grootte, de plaatsing en de manier waarop het gezet is kan de specialist zien hoeveel sessies er nodig zijn.

Laseren is natuurlijk wel een goede optie. Maar wat gebeurt er nou met je huid tijdens het laseren? En hoe ziet zo’n laserproces er uit? Laten we dit eens nader bekijken.

Hoe werkt Laseren?

Bij het verwijderen van een tatoeage spreken we van een foto-akoestische weefselreactie. Dit is wanneer een extreem korte en energierijke puls een akoestische explosie veroorzaakt. De laser voor tatoeages heeft een zeer korte pulsduur. Door de extreem korte pulsduur is er geen tijd om warmte op te bouwen en dit over te dragen naar de huid. De krachtige korte pulsen worden geabsorbeerd door de inktpigmenten in de tatoeage. Door deze bizarre krachten worden de inktpigmenten vergruisd in minuscule deeltjes die vervolgens door het lymfesysteem in de weken erna worden afgevoerd. Tijdens de behandeling treedt direct een witte verkleuring van de huid op, dit is een normaal verschijnsel en herstelt spontaan na 10-20 minuten.

Doet het laseren pijn?

Iedereen ervaart de pijn, net als met tatoeëren, ook bij een laser behandeling anders. Het is uiteraard nooit helemaal pijnloos. Om het zo goed mogelijk en enigszins zacht te laten verlopen zal er, afhankelijk van de kliniek natuurlijk, gekoeld worden. Dit kan zowel voor, tijdens en na de behandeling uitgevoerd worden. Ook is nazorg, net zoals met een nieuwe tattoo, ontzettend belangrijk voor het genezingsproces.

Hoe werkt het genezen na een laser behandeling?

Het genezen zal, net als bij het tatoeëren, afhankelijk zijn van de huid en de verzorging hiervan. De gemiddelde genezing van een tattoo is 4 tot 6 weken en bij het laseren is dit een week of 8. Houdt er dus rekening mee dat de huid na de behandeling eigenlijk een soort wond is. Dit kan roodheid en zwelling veroorzaken wat goed te koelen is met een cold pack. Dit leg je beschermd op de huid door middel van een schone handdoek of een steriel gaasje. Ook dien je de huid goed te beschermen tegen uv-straling. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met uv-A en een uv-B bescherming en atijd met schone handen de behandelde plek in te smeren. En net zoals na het tatoeëren, in dit geval als er blaasjes/korsten zichtbaar aanwezig zijn, worden sauna’s, zwembaden en zonnen afgeraden. Dit vertraagt het genezingsproces en de kans op infectie is aanzienlijk groter. EN last but not least, strakke kleding kan vervelend zijn omdat de huid extra gevoelig is na een behandeling. Denk hieraan voor je naar de afspraak gaat!

Samenvatting

Kort samengevat: Laseren is een manier om van je tatoeage af te komen als die niet meer te coveren is. Uiteraard kun je de tatoeage lichter te maken dmv een laser sessie om deze na lezing alsnog te laten coveren.

Voor meer informatie raadpleeg je laser specialist

Wij raden Paul Heerkens van laserpraktijk Breda aan.

https://laserpraktijkbreda.nl/contact-openingstijden/

Hook’s Ink

laser kliniek laser praktijk breda paul heerkens

Deel dit artikel: