Roos tattoo

Klassiek en tijdloos, de roos tattoo. Het is 1 van de meest veelzijdige afbeeldingen voor een tatoeage. Een roos kan het middelpunt zijn van je stuk, kan je gehele tatoeage zijn maar ook gebruikt worden als opvulling. Ook de betekenis van een roos is veelzijdig.

Kleur van een roos tattoo

Neem bijvoorbeeld de kleur van een roos. Blauw is een kleur die niet vaak in de natuur voorkomt, dit maakt een blauwe roos meer symbool voor het ongrijpbare en mysterieuze. Neem je een paarse roos dan is het meer betoverend en gedurfd. Een witte roos staat meer voor onschuld en platonische liefde terwijl een zwarte roos voor het overlijden van dierbaren en afsluiting staat. Het klassiek rood weer staat voor passie en liefde.

Vorm van een roos tattoo

De vorm van de roos heeft ook een andere betekenis. Een knop staat voor een begin, jeugdig- en puurheid. Een begin van een cyclus, nieuw en puur. Een roos in bloei staat voor balans en schoonheid. Verderop in de cyclus het punt dat je groeit en wijzer wordt. Als laatste fase de verwelkte roos. Het einde van een cyclus. Het verlies van een dierbare en het verdriet dat daar bij komt kijken.

Welke stijl?

Dat is helemaal aan jou. Een roos kan je praktisch in elke stijl laten uitvoeren. Minimalistisch fineline werk tot full color. We hebben hieronder een kleine greep gedaan uit wat rozen die wij gezet hebben in verschillende stijlen.

Wil je meer weten of wij je kunnen helpen met een roos zetten in jouw gewenste stijl? Neem dan vrijblijvend contact op, wij helpen je graag.